Wat doen we?

De Voorwegschool Oudercommissie (VOC) coördineert alle extracurriculaire activiteiten op school. Deze activiteiten vallen buiten het lesprogramma en zijn groepsoverstijgend, zoals bijvoorbeeld de activiteiten in het kader van de Kinderboekenweek, Sinterklaas, het Kerstdiner en de vossenjacht.

De VOC werkt in voorbereiding en uitvoering nauw samen met de klassenouders, die op hun beurt de activiteiten voor de eigen klas organiseren in overleg met de leerkracht. De VOC bestaat dit schooljaar uit 12 enthousiaste ouders. Vanuit het team zitten er twee leerkrachten én de directeur in de VOC. De leerkrachten vormen de link naar de rest van het team.

De VOC is ook de link naar de klassenouders. Deze krijgen via de VOC informatie over alle activiteiten en de VOC informeert klassenouders over zaken die spelen. Om elkaar beter te leren kennen, vindt er twee keer per jaar een gezamenlijk overleg plaats tussen de klassenouders en VOC. Inclusief een gezellige borrel na afloop.

Organisatie van activiteiten

Per activiteit heeft de VOC verschillende commissies. Deze bestaan VOC-ouders, leerkrachten en andere enthousiaste ouders. Voor de organisatie en uitvoering per klas wordt een beroep gedaan op de klassenouders. Deze vullen het samen met de leerkracht in de klas verder in.

De commissies werken met een draaiboek, een format en een begroting; de voortgang wordt regelmatig besproken binnen de VOC-vergaderingen, maar ook tussentijds in kleiner comité. Achteraf wordt het evenement altijd geëvalueerd.

Op een rijtje

• Halloween Party - woensdag 31 oktober
  • Versieren Sinterklaas -
  • Sinterklaasfeest - woensdag 5 december