Bent u bij de koffieochtend?

Koffieochtend 5 oktober

Vrijdag 5 oktober staat alweer de tweede koffieochtend gepland. In deze bijeenkomst willen we uitleg geven over formatief en summatief toetsen en willen we graag feedback ontvangen van ouders wat zij verwachten aan informatie vanuit deze toetsen.

Bij toetsen kan er onderscheid gemaakt worden tussen formatief en summatief
toetsen. Formatieve toetsen zijn onderdeel van het leerproces. Het doel van een formatieve toets is om vast te stellen waar een leerling zich bevindt in relatie tot het leerdoel van een vak en wat er nog nodig is om dat leerdoel te bereiken.

Om na te gaan of leerlingen het vak voldoende beheersen kan een summatieve toets gebruikt worden aan het einde van een onderwijsperiode. Een summatieve toets is een‘proeve van bekwaamheid’ en sluit als het ware iets af.

• Schermafbeelding 2018-10-01 om 14.17.23

Voorwegschool in het jeugdjournaal