CITO M-toetsen!

De komende twee weken worden in de groepen 2 tot en met 8 toetsen afgenomen. Deze toetsen zijn afkomstig van CITO. Dit doen wij twee keer per schooljaar, in januari (de M-toetsen) en de in juni (de E-toetsen).

Met behulp van deze toetsen kunnen wij als school bekijken of wij de kinderen het onderwijs bieden wat zij nodig hebben. Feitelijk is het zo dat de resultaten van de toetsen voor ons van belang zijn, veel meer dan voor de kinderen.

Om verschillende redenen en vanuit verschillende perspectieven wordt het belang van de CITO-toetsen erg groot gemaakt. We zien hier helaas de effecten van bij sommige kinderen, die gestresst of onder druk de toetsen maken. Dit moeten we zoveel mogelijk voorkomen.

De volgende toetsen nemen wij af:

• Rekenen-wiskunde
  • Technisch lezen
  • Begrijpend lezen (vanaf groep 4)
  • Spelling (inclusief werkwoord-spelling)
  • Woordenschat

• Cito1_1

Rondleiding
Filmische impressie in en rond school

KiVa
Geplaatst op 08-02-2020