Voorwegschool scoort bij 'Battle of the Beach'

Op het strand van Langevelderslag in Noordwijk gingen scholieren voor het zesde jaar op rij de strijd aan met het zeewater.

De Battle of the Beach is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Rijnland in samenwerking met de waterschappen Amstel en Gooi en Vecht. Doel is om kinderen bewust te maken van waterveiligheid. Rijnland wijst erop dat de zeespiegel stijgt, de bodem daalt en het water verzilt. Bovendien regent het steeds vaker en harder en komen er meer periodes van droogte voor.

De scholieren die erin slagen een muur van zand te bouwen die het langste stand houdt tegen de oprukkende zee gaan met de winst aan de haal. Daarnaast zijn er prijzen voor het stevigste zandkasteel, het mooiste zandkasteel en de groep die het beste samenwerkt.

De groepen 6/7 van de Voorwegschool kregen de prijs voor de beste samenwerking. Zie hieronder het artikel uit het Haarlems Dagblad.

• Battle of the Beach 2019

Eindfeest 2019