Adopteer een Monument

De leerlingen van groep 8 van diverse Heemsteedse basisscholen droegen vandaag symbolisch de oorlogsmonumenten aan de Vrijheidsdreef over aan leerlingen van groep 7. Dit gebeurde in het kader van het landelijke project Adopteer een Monument, een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Heemstede.

Adopteer een Monument gaat vooraf aan de jaarlijkse dodenherdenking en kranslegging bij de monumenten op 4 mei. Leerlingen worden op de scholen voorgelicht over de achtergronden van de monumenten om op die manier stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen over de hele wereld.

Ook de leerlingen van onze groepen 8 waren vandaag aanwezig bij de bijeenkomst op het raadhuis. Alles stond in het teken van herdenken en vrijheid, waarbij er presentaties waren van Warchild, Nederlandse veteranen en van de aanwezige Heemsteedse basisscholen.
  • Adopteer een Monument

Vossenjacht 2019