Overblijven op de Voorwegschool

Alle basisscholen zijn verplicht om de tussenschoolse opvang op een professionele manier te organiseren. De TSO op de Voorwegschool wordt verzorgd door ’t Lunchparadijs en valt onder de stichting BSO Voorwegschool.

Het bestuur van deze stichting bestaat uit directie, een teamlid en een ouder om zo een goede communicatie tussen schoolleiding en TSO- team te realiseren. De opvang wordt geleid door een TSO coördinator. Zij heeft de opleiding coördinator tussenschoolse opvang gevolgd en heeft diverse aanvullende certificaten behaald. De coördinator verzorgt samen met een groep TSO krachten de tussenschoolse opvang. Al deze begeleiders zijn gecertificeerd en nemen ieder jaar deel aan nieuwe cursussen, waardoor de kwaliteit van het overblijven steeds wordt verbeterd.

Om de TSO veilig en gezellig te laten verlopen en om in de individuele behoeften van een kind te voorzien, bieden wij de kinderen diverse activiteiten tijdens de tussenschoolse opvang. Zo kunnen de kinderen leren schaken of meedoen met het Voorwegkoor. De creativiteit van kinderen wordt door steeds verschillende activiteiten tijdens de tussenschoolse opvang gestimuleerd.

Er is een “stilteplek” gecreëerd voor kinderen die even rustig willen spelen. Ze kunnen hier tijdschriften lezen en knutselen zoals o.a. tekenen, playmais, zand schilderijtjes en scoubidou. Deze knutsel activiteiten wisselen elkaar af.

Tijdens de overblijf is er ook een gedeelte van het plein beschikbaar, waar onder leiding van een TSO- kracht spelletjes kunnen worden gespeeld.

Kortom de kinderen op de Voorwegschool hoeven zich tijdens de overblijf niet te vervelen!

Angela Brons- Lommerse
(Coördinator TSO ’t Lunchparadijs)