Voorwegschool Heemstede

De groepen 6/7 verzonnen dit schooljaar een alternatief voor de traditionele opvoering. Onder leiding van de leerkrachten Manja, Marjo, Thomas, Annika en Denise gingen de kinderen aan de slag met een film. Ze schreven zelf allerlei losse scenes, welke door juf Manja tot één scenario is gesmeed. Een grote neef werd ingeschakeld als regisseur en cameraman en na drie intensieve draaidagen was er voldoende materiaal voor een avondvullend programma.

Dat werd in de montage teruggebracht tot een ruim kwartier en de film Luizenkinderen was een feit. Afgelopen dinsdag werd de film voor alle vaders, moeders, broertjes, zusjes en overige belangstellenden getoond bij de buren in de kerk op het Wilhelminaplein. Niet op school, want het aantal gasten paste zelfs ternauwernood in de kerk.