Koffieochtend
De laatste koffieochtend van dit jaar stond in het teken van het pedagogisch klimaat. Er is door de directie uitleg gegeven over de leerervaringen van afgelopen jaar en over de nieuwe diverse activiteiten die worden opgetuigd rondom het pedagogisch klimaat.
Er is ook een korte uitleg gegeven over de vervolgstappen van Snappet.
Volgend jaar gaan we weer door met de koffieochtenden en gaan er borrelavonden georganiseerd worden om te laten zien waar de Voorwegschool voor staat en hoe we een en ander vormgeven.

 

Inventarisatie voorschoolse opvang
Er komen op school steeds meer vragen of wij op de Voorwegschool voorschoolse opvang kunnen aanbieden. Kinderopvangorganisatie Les Petits kan dit voor ons gaan organiseren als er voldoende vraag is. Wij willen inventariseren welke ouders er gebruik wensen te maken
van de voorschoolse opvang zodat wij deze kunnen realiseren. Als u graag wilt dat er voorschoolse opvang op de Voorwegschool wordt aangeboden, dan kunt u dit kenbaar laten maken via Marjo (marjo.boudewijn@stopoz.nl).

 

Vacature voor groep 4/5
De formatie voor komend schooljaar was rond. Deze week heeft de vervanger van Esther, die met zwangerschapsverlof gaat, echter gekozen voor een vaste benoeming elders. Wij zijn dus op zoek naar een nieuwe collega. Weet u iemand? Laat het ons weten en wij zullen u
bedanken met een heerlijke fles wijn.

Vacature tekst:

Zorg jij voor glimmende ogen en een brede lach bij onze leerlingen?
Voor het nieuwe schooljaar 2018/2019 zoeken wij een

LEERKRACHT VOOR GROEP 4/5 (0,6 fte m/v)

Kleurrijk, zo omschrijven leerkrachten en ouders de Voorwegschool. Wij staan voor hoge opbrengsten, het aanleren van 21ste eeuw vaardigheden en het ontdekken van talenten.
Enthousiaste en deskundige collega’s zorgen samen met jou voor uiteenlopende lessen en projecten om samen kleur te geven aan het leren.
Voor groep 4/5 zoeken wij voor 3 dagen een leerkracht met een enthousiaste en inspirerende houding. Je bent in staat je snel in te werken in onze manier van lesgeven.

Functie-eisen
– PABO-diploma
– Het is een pré als je al ervaring hebt in het lesgeven aan middenbouw groepen
– Je bent bereid om je bezig te houden met neventaken binnen de school
– Bij voorkeur woonachtig in de regio Kennemerland

Ben jij de leerkracht die wij zoeken?
Neem dan contact op met Gerard van Uunen, directeur van de Voorwegschool.
Telefoon: 023 528 63 80 E-mail: directie.voorwegschool@stopoz.nl
Je sollicitatie (motivatie en cv) kun je mailen naar directie.voorwegschool@stopoz.nl, t.a.v.
Gerard van Uunen.

 

Het zomercadeautje van de Bibliotheek
Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neem je ruim 60 e-books overal meer naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen. Je kunt de app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel leesplezier!
Kijk voor veel gestelde vragen en antwoorden op:www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.

 

Voorwegschool Eindfeest 2018
Volgende week vrijdag (6 juli) is het zover: het grote Voorwegschool Eindfeest 2018 van 17.00 – 20.00 uur op het achterplein. Tijdens het Eindfeest houdt Circus Kristal een open piste, waarbij kinderen én ouders vrijblijvend kunnen spelen en oefenen met allerlei circusmaterialen. Verder verzorgen alle klassen één of meerdere optredens tijdens het Open Podium. Zo lichten de groepen 8 alvast een zeer exclusief tipje van de sluier op met een liedje uit hun Eindmusical en is er een speciaal optreden van het Voorwegkoor. Daarnaast valt er nog veel meer te beleven!
Kortom, het is dé gelegenheid om onder het genot van eten en drinken het schooljaar (bijna) af te sluiten. Het eten wordt verzorgd door Viva La Pizza (www.vivalapizza.nl) en zij bereiden diverse soorten pizza’s (vlees, vis en vegetarisch) live op het achterplein.
Dinermunten (2 euro per stuk) en consumptiemunten (1 euro per stuk) zijn vanaf volgende dinsdagochtend verkrijgbaar in de voorverkoop in de grote hal. Voorkom lange wachtrijen tijdens het Eindfeest en koop je munten alvast in de voorverkoop.

 

Aankondiging enquête

Geachte ouders/ verzorgers,
Afgelopen schooljaar heb ik hier op school stage gelopen in groep 2/3. Het laatste onderdeel van mijn opleiding tot leerkracht is het uitvoeren van een onderzoek. Ik ben nu bezig met een onderzoek naar de communicatie tussen school en ouders. Daarvoor wil ik graag van u weten waar u tevreden over bent, hoe u aan informatie over school komt en hoe u de verschillende communicatiemiddelen van de school gebruikt. Binnenkort ontvangt u een enquête, ik hoop dat u 5 tot 10 minuten wilt besteden aan het invullen daarvan. Dit is uiteraard anoniem. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt voor mijn eindscriptie, maar vooral om de communicatie vanuit de school (nog) beter af te
stemmen op uw wensen.
Alvast hartelijk dank!
Mildred Top

 

De jarigen in de komende week: alvast van harte gefeliciteerd!
2 juli: Nighel (8b)
6 juli: Thijmen (4/5)

 

Stichting Vaarwens

Lieve allemaal,

De groepen 6/7 organiseren een loterij voor het goede doel!
De groepen 6/7 organiseren samen met Liselotte (moeder van Boy en Jet) een loterij voor stichting Vaarwens.
Stichting Vaarwens vaart gratis dagtochten met mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte.
De Vaarwensinitiatiefnemers Inge de Graaf en Evert Stel varen tot nu toe met hun eigen (huis) schip De Meander V samen met andere vrijwilligers soms wel 3 tot 4 keer per week uit om hun gasten met naasten een mooie dag vol herinneringen te bezorgen. Het is een mooie
maar ook zware bezigheid. Om de vele vaarwens aanvragen te kunnen omzetten in vaardagen en dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen, is Stichting Vaarwens bezig met het realiseren van een eigen Vaarwens schip. En dat kost geld. Het nieuwe schip is begroot
op 500.000 euro. Op dit moment is er al bijna 400.000 euro gedoneerd. Dat is al heel veel,maar we zijn er nog niet! En daarom komen wij in actie!
Evert Stel komt dinsdag a.s. in de groepen 6/7 om ons nog meer te vertellen over deze geweldige stichting.

Hoe kun je meedoen?
Vanaf dinsdag 3 juli kunnen er lootjes gekocht worden, maar donaties zijn ook altijd welkom!
Waar en wanneer kan je lootjes kopen?
Dinsdag en donderdag van 08:15-08:30 uur en 15:15-15:30 uur in de grote hal.
Woensdag en vrijdag van 08:15-08:30 uur en 12:30-12:45 uur in de grote hal.
Wanneer is de trekking?
Vrijdag 6 juli, om ongeveer 19:00 uur (op het eindfeest) is de trekking.
Wat kun je winnen?
De kinderen en de stichting hebben hele leuke prijzen verzameld. Er zijn veel winkels in de omgeving die een donatie gedaan hebben. Er zijn heel veel prijzen te winnen, van sjaals tot armbanden, koptelefoons, boeken, cadeaubonnen en andere geweldige prijzen!
Wat kost een lootje?
Een lootje kost slechts 1 euro. Donaties zijn altijd van harte welkom!
Stichting Vaarwens is een stichting met een ANBI status en is daarmee door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een donatie aan de stichting is fiscaal aftrekbaar.

Doneren kan op diverse manieren:
 Geldbedrag overmaken op rekeningnummer NL17INGB0005659179 t.n.v. Stichting Vaarwens
 Op de site www.stichtingvaarwens.nl vind je een doneerbutton waarmee je rechtstreeks kunt doneren.
 Op de site www.stichtingvaarwens.nl kun je via Whydonate periodiek of eenmalig doneren.
 Op de site www.stichtingvaarwens.nl kun je een machtigingsformulier downloaden en invullen en opsturen naar Stichting Vaarwens

U helpt ons toch ook met deze geweldige stichting?

Groetjes, de groepen 6/7 en Liselotte!