Voorwegschool Heemstede

De afgelopen week hebben de kinderen van de Voorwegschool zich verdiept in de geschiedenis van hun naaste omgeving. Ieder leerjaar had een eigen thema.

Zo werkten de groepen 8 over Adriaan Pauw, onder meer oprichter van de school en begraven in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Ze bezochten de restanten van zijn huis (het Oude Slot) en tekenden de brug die er nog staat en het Verdrag van Munster (1648) symboliseert.

Voorwegschool HeemstedeDe groepen 6/7 bezochten en tekenden de landgoederen van de Manpadslaan en de groepen 5 liepen naar de voormalige blekersvelden. In de hal van groep 2/3 kunt u een wand bewonderen met alle kunstwerken, foto’s en gedichten die deze week opleverden.

Ga er eens een kijkje nemen en laat uw kind vertellen. Wellicht hoort u nog nieuwe dingen…!