Na wekenlange voorbereiding is het op 5 december 2017 weer zover: Sinterklaas brengt een bezoek aan de Voorwegschool. Kinderen, leerkrachten én veel ouders trotseren de kou op deze vroege decemberochtend en zien de Goedheiligman samen met nieuwe directeur Gerard aankomen in een heuse duofiets. De kinderen zingen uit volle borst en worden aangevuurd door de enthousiaste ceremoniemeesters: het olijke duo B&T.

Sinterklaas heeft vier Pieten meegenomen, die tot grote vreugde van de kinderen, bergen pepernoten en ander snoepgoed uitdelen en door de gangen en lokalen van de school strooien. Dan gaan de kinderen terug naar de eigen klas voor het aangepaste programma en houdt Sinterklaas audiëntie in de kleine gymzaal voor de jongste groepen.