Kick-off van de kleuters

Zoals overal in Heemstede op de spandoeken te lezen is…de scholen zijn weer begonnen. Net als de rest van de Voorwegschool zijn de kleuters voortvarend van start gegaan. De eerste week stond vol van de inspannende en ontspannende activiteiten zoals gym, puzzels maken, rekenspelletjes en bouwen.

Details

De bieb in de klas

Bij de kleuters was vandaag weer de bieb in de klas aanwezig. De bieb komt langs bij de kinderen zodat de deze weer uit de leukste kinderboeken kunnen kiezen om te lezen. Het resultaat was een klas vol “ lezende” kleuters…

Details

Kleuters als ware wetenschappers

In de kleutergroep,1-2b, waren de kinderen ware wetenschappers. Met zelfgemaakt: “Magic sand” werden de moeilijkste sculpturen gemaakt. Tevens werd er onderzocht of babyolie op water kan drijven en waarom dit wel of niet zou lukken. Al met al was het weer een erg leerzaam weekje voor de wetenschappers in de dop.

Details

Met de kleuters naar de kinderboerderij

Ook dit jaar gingen de kleuters een ochtend naar de kinderboerderij in het Groenendaals bos. Dit jaar was er een heerlijke zonnige dag uitgekozen om naar de dieren op de kinderboerderij te gaan.

Alle kinderen hebben zich uitermate vermaakt met de dieren en speelmogelijkheden die aanwezig zijn. Alle dieren zijn weer overladen met knuffels en aandacht waarbij de kids weer wat hebben opgestoken over de dieren die daar rondlopen.

Details

Thema ” eten en drinken”

Het thema van afgelopen week was “eten en drinken”. Laat dit nu een thema zijn waarvan de kinderen van 1/2b alles van afweten…

Alle werkjes die gedaan werden hadden te maken met eten en drinken. De letter van de week leverde woorden op om van te smullen en er werd onder andere een heuse kok gemaakt. Daarnaast werden de lunch en de 10-uurtjes grondig geïnspecteerd om te zien hoeveel er van wat wordt gegeten en gedronken.

Wellicht heeft dit thema nog een bijdrage geleverd aan de maaltijden die thuis worden klaar gemaakt 😉

Details